SHURASTAT, ulusal ve uluslararası kabul görmüş kaynaklardan seçilmiş rakam ve verilerle enerji dönüşümü ile ilgili konulara dikkat çekmeyi hedefliyor. Düzenli olarak hazırlanan SHURASTAT ile Türkiye ve dünya kıyaslamalarına yer vererek kısa yorum ve bilgi aktarımıyla merak uyandırmak, okuyanları araştırma ve tartışmaya yöneltmek amaçlanıyor. SHURASTAT’ın ilk sayısı Şubat 2019 tarihinde yayımlandı.
SHURASTAT’ın 41. sayısı yenilenebilir enerji kapasite artışı öngörülerini hem küresel hem de Türkiye özelinde inceliyor.
SHURASTAT’ın 40. sayısı Kuzeybatı Avrupa’da düşük emisyonlu hidrojen hedefleri ve hidrojen pazarı oluşturmak için öne çıkan stratejileri ele alıyor.
SHURASTAT’ın 39. sayısı, batarya depolama sistemi kurulumlarının küresel gelişimi ve Türkiye’de elektrik sisteminde öngörülen depolama kapasitesi ihtiyacını ele alıyor.
SHURASTAT’ın 38. sayısı dünyada ve Türkiye’de net sıfır karbon hedefi bağlamında enerji verimliliğinin rolünü ele alıyor.
SHURASTAT’ın 37. sayısı karbonsuz enerji teknolojisi yatırımları başta olmak üzere, 2023 yılı küresel enerji sektörü yatırımlarını inceliyor.
SHURASTAT’ın 36. sayısı elektrikli araçların küresel sera gazı azaltımındaki rolünü ve elektrikli araçların yaygınlaşmasını destekleyen farklı politika ve yasal düzenlemeleri ele alıyor.
SHURASTAT’ın 35. sayısı iklim yatırımlarının finansmanında iklim temalı borçlanma ve özel özsermaye araçlarının gelişimini ele alıyor.
SHURASTAT’ın 34. sayısı doğal afetlerin elektrik altyapısında oluşturduğu risklerin boyutunu ve afetlere dirençli altyapı planlamasının önemini ele alıyor.
SHURASTAT’ın 33. sayısı dünyada ve Türkiye’de yeşil hidrojene yönelik hedefleri ve maliyet düşürücü teknolojik gelişim potansiyelini ele alıyor.
SHURASTAT’ın 32. sayısı net sıfır emisyon hedefi doğrultusunda enerji verimliliğinde ilerleme ihtiyacını ele alıyor.
SHURASTAT’ın 31. sayısı IEA verileri üzerinden küresel düzeyde enerji istihdamındaki mevcut durumu ve enerji dönüşümüyle birlikte yaşanacak değişimi ele alıyor.
SHURASTAT’ın 30. sayısı dünyada ve Türkiye’de yenilenebilir enerji kapasite ihalelerini ele alıyor.
SHURASTAT’ın 29. sayısı yükselen emtia fiyatlarının yenilenebilir enerji yatırım maliyetleri ve rekabet gücü üzerindeki etkisini ele alıyor.
SHURASTAT’ın 28. sayısı küresel net sıfır karbon hedefleri bağlamında Ar-Ge ve teknoloji gelişimi konusunu ele alıyor.
SHURASTAT’ın 27. Sayısı, Uluslararası Enerji Ajansı’nın 2020’de duyurduğu Yeşil Toparlanma Programı hedeflerine karşılık 2021 yılında gerçekleşen yatırımları değerlendirdi.
SHURASTAT’ın 25. sayısı COP 26 kapsamında açıklanan hedeflerin küresel sıcaklık artışı üzerindeki olası etkilerini ele alıyor.
SHURASTAT'ın 24. sayısı, AB tarafından 2023 yılından itibaren kademeli olarak uygulanması planlanan Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizmasını değerlendiriyor.
SHURASTAT'ın 23. sayısı, küresel sıcaklık artışını sınırlandırmaya yönelik politikaların ekonomik ve sosyal etkisini inceliyor.
SHURASTAT’ın 22. sayısı yenilenebilir enerji fiyat belirleme ihalelerini ele alıyor.
SHURASTAT’ın 21. sayısı sayısı kentsel düzeyde yenilenebilir enerji ve sıfır karbon hedeflerini masaya yatırıyor.
SHURASTAT’ın 20.sayısı iklim değişikliğinin neden olduğu ani hava değişimlerinin elektrik sistem güvenliği üzerindeki etkilerine mercek tutuyor.
SHURASTAT’ın 18. sayısı Carbon Action Tracker Girişimi’nin Aralık 2020’de yayımladığı Küresel Isınma Güncelleme Raporu’na ışık tutuyor.
SHURASTAT’ın 17. sayısı dünyada ve Türkiye’de enerji dönüşümünde elektrifikasyon hedefleri ve dijitalleşmenin rolünü ele alıyor.
SHURASTAT’ın 16. Sayısı dünyada COVID-19 kapsamında uygulamaya konulan ekonomik önlem ve kurtarma paketleri içinde temiz enerjiye yönelik desteklerin payını inceliyor.
SHURASTAT’ın 15. sayısı güneş enerjisinden elektrik üretmek için kullanılan fotovoltaik modül üretiminin dünyadaki boyutlarına ve Türkiye’de üretimin getirdiği fırsatları ele alıyor.
SHURASTAT’ın 14. sayısı iklim değişikliğinin olumsuz etkilerini önlemek için yenilenebilir enerji ve enerji verimliliğine yönelik küresel hedeflerde yapılması gerekenleri anlatıyor.
SHURASTAT’ın 13. sayısı dünyada dağıtık güneş enerjisinin gelişimine yer veriyor.
SHURASTAT’ın 12. sayısı COVİD-19 salgınıyla birlikte enerji dönüşümündeki olası değişimi inceliyor.
SHURASTAT’ın 11.sayısı özel şirketlerin ayrı bir ürün olarak yenilenebilir enerji tedarik etmesine yer veriyor.
SHURASTAT’ın 10.sayısı yenilenebilir enerjinin küresel elektrik üretimi yatırımlarındaki artan payını ve finansman şekillerini ele alıyor.
SHURASTAT'ın 9. sayısı elektrikli araçların toplu ulaşımda kullanımının dünya çapında ve ülkemizdeki olası etkileri ve karbon emisyonlarına etkisini ele alıyor.
SHURASTAT’ın 8. sayısı yenilenebilir ve düşük karbonlu enerji teknolojilerinin geliştirilmesi, Ar-Ge çalışmaları ve patent başvurularının dünyada ve Türkiye’deki istatistiklerini inceliyor.
SHURASTAT’ın 7. sayısında, dünyada sürdürülebilirlik temalı borçlanma araçlarının gelişimini irdeliyor.
SHURASTAT’ın 6. sayısı Birleşmiş Milletler’in 7. Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi’ne dair dünyanın ve Türkiye’nin yenilenebilir enerji üretimi ve kullanımındaki durumunu tahlil ediyor.
SHURASTAT’ın 5. sayısı G20 zirvesinin ardından G20 ülkelerinde yenilenebilir enerjinin payı ve artan yatırım ihtiyacını masaya yatırıyor.
SHURASTAT’ın 4. sayısı yenilenebilir enerji teknolojilerinin dünya genelinde ve Türkiye’de üretim ve kullanımına yer veriyor.
SHURASTAT’ın 3. sayısı IEA’nın Küresel Enerji ve CO2 Durumu Raporu verileriyle dünyadaki ve Türkiye’deki karbon emisyonlarının enerji üretimiyle bağlantısını anlatıyor.
SHURASTAT’ın 2. sayısı 2018 yılında enerji üretimi artışında yenilenebilir enerji başrolü oynadığına dikkat çekiyor.
SHURASTAT’ın 1. sayısı Dünya Bankası’nın yayınladığı Düşük Karbonlu Altyapı Yatırımları Raporu’na yer veriyor.